Antwoorden op veelgestelde vragen

Onderin deze blog zal ik ervoor zorgen dat de titel past bij dit stuk, maar eerst even wat reflecties:
Ik ben overweldigd door alle reacties, vragen en opmerkingen die ik de afgelopen dagen gekregen heb over de Veghel Vitamine Vijfdaagse!
Heel mooi om te zien hoe de groep volgers zich verspreid over het kantoor. Bij deze de aanmoediging aan iedereen die dit leest om de link naar dit blog en ook de link naar de Doodle te delen. Morgenavond sluit ik de Doodle en zal ik bekend maken welke week het gaat worden.

Hieronder een screenshot van de pagina zoals hij er eerder vandaag uit zag met al bijna 30 stemmen voor de meest populaire week tot nu toe, de eerste week van januari. Wil je extra stemmen verzamelen voor die week? Of ervoor zorgen dat het toch een andere week wordt? Zorg er dan voor dat je vrienden op het werk de doodle snel invullen!

Laten we kijken of we met elkaar de 100 kunnen halen!

  
Ok, zoals beloofd, een aantal antwoorden op vragen die ik krijg:

1. Kan ik wel meedoen aan de VVV?

Zie hieronder het antwoord van Monique de Jonge, een expert op het gebied van detoxen. Ik sprak haar afgelopen maandag tijdens de M&M dagen:

De volgende personen kunnen beter niet meedoen:

– Diabeten 

– Zwangeren

– Mensen die problemen hebben met bloeddruk, lever en/of nieren

– Mensen die net ernstig ziek geweest zijn

– Mensen met een eetstoornis (nu of in het verleden)

Bij andere aandoeningen/medicijngebruik altijd even laten afstemmen met behandelend (huis)arts

Ik sluit me uiteraard volledig aan bij Monique en wil daar nog het volgende aan toevoegen:

Mocht jij je tijdens de VVV te slap voelen, stop dan met de challenge en ga weer gewoon eten. Bij twijfel kun je langs lopen bij Marion Kool. Het is altijd belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren, maar zeker tijdens deze week!

2. Wat “mag ik” drinken tijdens de VVV?

De challenge bestaat uit 5 (of 7) dagen leven op alleen maar sappen (grotendeels groente en een beetje fruit). De basis is vier sappen van 250 ml per dag. Je kunt meer sap drinken als dit niet voldoende is. Naast de sappen mag je water en kruidenthee drinken. Vast voedsel en andere dranken zijn niet toegestaan.

Er zijn voedings-supplementen die je kunt gebruiken. Hierover later meer!

3. Moet ik zelf mijn sappen maken?

Nee, dit hoeft niet! Ik begrijp dat sommige van jullie op het verkeerde been zijn gezet door mijn eigen gemaakte sap afgelopen weekend. Als je niet wilt, hoef je de sappen echter niet zelf te maken.

De sappen zullen gedurende de hele week verkocht worden in ons bedrijfsrestaurant. De sappen zullen dagvers gemaakt worden en  in de koeling staan in afgesloten flesjes. Deze kun je dus ook mee naar huis nemen. 

We zijn er nog niet uit wat we gaan doen voor mensen die het weekend door willen gaan. Hier komen we nog op terug.

4. Hoe bereid ik me voor op de VVV?

Het is niet verstandig om vanuit een “normaal” dieet met de challenge te beginnen. Om de kans op succes te vergroten, kun je het beste de week voor de VVV je inname van vet, caffeïne en alcohol terugbrengen. 

Probeer daarnaast in goede vorm te beginnen aan de week. Voldoende beweging en slaap zijn hierbij aan te raden.

5. Kan ik sporten tijdens de VVV?

Ja, dit kan. Het is zelfs heel goed om te blijven bewegen tijdens deze week. Als het weer het toelaat kan de lunchpauze mooi gebruikt worden om te wandelen en onderweg sap te drinken.

Hele zware inspanning is niet aan te raden gezien het weinige dat je aan voedsel binnenkrijgt. Hier geldt weer het advies van hierboven: luister naar je lichaam en bij twijfel stoppen met sporten, of het iets rustiger aan doen.

6. Val ik af van de VVV?

Ja, waarschijnlijk wel. In ieder geval op korte termijn.

Het mooie vind ik echter niet het korte-termijn effect, maar wat het doet op langere termijn. Wat ik hierover hoor van mensen die eerder een dergelijke uitdaging hebben gedaan is dat je door een week leven op sappen veel bewuster gaat eten en drinken. Bewuster betekent hierbij dus minder en gezonder eten. De mooie bijkomstigheid hiervan is dat je veel meer (en veel constantere) energie zult hebben.

7. Kan ik na de VVV direct weer alles eten?
Ik zou het niet doen!

Als je net als ik fan bent van Serious Request, dan weet je dat de drie dj’s na hun vrijlating uit het glazen huis een appel krijgen als eerste vaste voedsel. Ook wij zullen na de sapdagen weer rustig aan moeten beginnen met het innemen van vast voedsel.

We zullen hier later meer aandacht aan besteden.

Dat was het voor nu! Laat andere vragen achter in een reactie!

Tot snel!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s