Interview met Frits Schuurman

Welkom terug op mijn Blog!

Zoals ik naar jullie allemaal heb gemaild is de datum geprikt en zal de Veghel Vitamine Vijfdaagse plaats gaan vinden in de eerste week van januari.

Goede voornemens hoeven jullie dus niet meer te maken, want deze uitdaging aan het begin van het jaar gaat ervoor zorgen dat 2016 super zal beginnen! 🙂

Hieronder vinden jullie een interview dat ik heb gehad met Frits Schuurman. Frits is ervaringsdeskundige en geeft jullie een idee wat jullie kunnen verwachten van de VVV. Voor de mensen die geen beeld hebben bij Frits, zie hieronder een selfie van hem:

frits

Fabio: Wat voor sap challenge heb jij eerder gedaan en wanneer was dit?

Frits:

Ik heb 2 ervaringen met smoothies/detoxen.

Twee keer twee weken volledig smoothies gedronken. Bijgevoegd staan de smoothies die ik de eerste keer heb gebruikt. Misschien voor de liefhebber. //Het boek waar Frits naar verwijst is “Gezonde Groene Smoothies”  van Diana Verbeek en Michel Beugelsdijk. Vanwege copyright issues kan ik dit niet op mijn blog zetten

Verder ben ik een jaar geleden begonnen met groente smoothies drinken in de ochtend. Dit heb ik ongeveer 5 maanden volgehouden daarna volledig gestopt omdat ik het maken ervan en de smaak niet meer kon verdragen 🙂

Wat was voor jou de reden om deze challenges te doen?

Ik zoek eigenlijk weer wat stimulans om op een gemakkelijke manier groente binnen te krijgen. Ik ben nog steeds van mening dat in de ochtend het meest makkelijk is. Dan ben je klaar voor de dag.

De smoothies ga ik combineren met mijn normale eetpatroon.

Ergens hoop ik dat de motivatie terugkomt om zelf na de challenge weer zelf te gaan beginnen met smoothies maken. De blender staat nu alleen maar stof te vangen  🙂

Hoe voelde jij je tijdens de challenge? Kun je wat voorbeelden geven van momenten dat het slecht of juist heel goed ging?

De eerste 3 dagen gingen goed, Voelde me fit! Dat vond ik het meest verraderlijke achteraf. Ik dacht dat ik meer kon doen dan daarvoor en ging meer bewegen/sporten. Na anderhalve week voelde ik me heel erg zwak, fysiek wat meer uitgeput maar ergens toch “ schoon”. Ik dronk de shakes 5 keer op een dag. Het meenemen vond ik ook wel een dingetje……

De 2e keer ben ik tijdens het detoxen gelijk gestopt met sporten. Dat was goed te doen. Soms had ik wel wat last van flauwheid.

Na 2 weken alleen maar smoothies drinken was ik er ook wel echt klaar mee, dan wil ik toch echt wel weer een broodje kabab eten. Ik kan niet zonder 🙂 nee echt niet…..

Wat heeft de challenge jou gebracht?

 

Een stukje doorzettingsvermogen/bewust zijn en ook wel een stukje trots. Ik was eigenlijk verbaasd over hoe snel je jezelf weer fitter kan voelen door voeding.

 

Wat zou je tegen mensen willen zeggen die twijfelen of ze wel of niet mee willen doen?

 

Just do it! Alles kan in de kantine gehaald worden en het is maar voor 5 of 7 dagen. Het groepsverband zal ook helpen, je zal er niet alleen voor staan. Makkelijker kan bijna niet!

Mochten jullie vragen hebben aan Frits of mij, laat ze hierachter onder dan kunnen wij erop reageren.

Fijn weekend allemaal!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s